“Moved” er et kunstfotografisk projekt, der – rent teknisk – er at vende min tilgang til projektet “Et strejf af lys” på ‘hovedet’. I “Et strejf af lys” projektet er min tilgang til at skabe billederne helt enkelt: Ordet “fotografi” dannes af den grammatiske rod af de to ord på græsk: φωτός (phōtos), der er genitiv formen af φῶς (phōs), som betyder “lys” og γραφή (graphé) der betyder “at repræsentere ved hjælp af linjer”, “tegne” eller “male”. Sammen betyder de to ord “at tegne (eller male) med lys”. Og det er i virkeligheden essensen af det jeg laver som fotograf i forbindelse med dette kunstfotografiske projekt: At male med lys. Jeg opfatter min modeller som mit canvas og lyset er mine pensler.

Men i “Moved” projektet foregår det omvendt. Her skaber jeg et canvas af lys, og mine modeller bliver penslerne. Mine modeller skal lave korte sekvenser af bevægelser (5-8 sekunders varighed), som jeg så fotograferer. Deres kropsdele bliver som en pensel eller en dåse spraymaling. Jo længere de holder en hånd stille, jo mere farve opbygges der i billedet og jo hurtigere min model bevæger sig, jo mere transparent bliver farven.

Målet er at skabe en serie billeder, der bliver meget æteriske i udtrykket, og hvor beskueren udfordres til selv at lægge en fortælling ind i billedet.

 

Har du mod på at være med?

Så udfyld denne kontaktformular. Vær opmærksom på følgende:

  • Du SKAL være fyldt 18 år
  • Du SKAL vedhæfte følgende to billeder af dig selv. Brug din mobiltelefon, og et fuldlængde spejl eller få en ven til at hjælpe dig.
    • Et billede af dig selv i fuld figur med tætsiddende tøj, FORFRA så man kan se din kropsform.
    • Et billede af dig selv i fuld figur med tætsiddende tøj, FRA SIDEN så man kan se din kropsform.
  • Send et link til din Instagram- eller Facebookprofil, hvis du har flere billeder der.
  • Brug kommentarfeltet til at fortælle lidt om dig selv.

Du er også velkommen til at læse videre om projektet…

Om selve projektet

Projektet handler essentielt om at skabe et univers, hvor øjet får lov at se det, man ikke kan se. Helt fundamentalt er det fotografiets funktion at fastfryse et øjeblik. At lave en snapshot af verden, som den så ud i det øjeblik, kamerats udløser blev trykket ned. I “Moved” projektet, forlænger vi dette ‘øjeblik’ og er således i stand til at formidle en bevægelse eller en følelse.

Det er ikke kun hele kroppen der kommer i brug, det kan også blot være en hånd eller en anden legemsdel.

Om dig som model

Der stilles ikke særlige højdemæssige krav til mine modeller i dette projekt, og de kropslige proportioner er heller ikke afgørende. Men en høj grad af kropslig smidighed og styrke er en klar fordel, ligesom det er et krav at du er i stand til at bevæge dig, og ikke bliver genert fordi du f.eks. kan blive bedt om at danse eller bevæge dig foran kameraet.

Du skal være i stand til at kunne sammensætte små korte ‘koreografier’ af bevægelser, og selv om jeg har masser af ideer vi kan prøve af, føler jeg det er vigtigt du også selv kan komme med forslag. Projektet bærer i høj grad præg af at vi skal samarbejde om de billeder vi laver sammen.

Det er vigtigt du er komfortabel med dig selv og din krop. Selv om langt de fleste billeder vil skal lave, ikke nødvendigvis forudsætter nøgenhed, og mine modeller for det meste er iklædt tøj (tætsiddende), kan der også forekomme ideer til billeder, hvor det netop er den utildækkede krop eller hud, der bruges som ‘pensel’. Du skal derfor være komfortabel med at der i forbindelse med din fotosession, kan blive tale om at du skal være nøgen.

Man kommer ikke til at se dit ansigt på de færdige billeder (andet end muligvis i en uigenkendelig form), så du bliver ikke alment genkendelig på de færdige billeder. Eventuelle særlige kendetegn som modermærker vil, hvor det er muligt, blive tildækket. Vær opmærksom på, det kan være umuligt at bruge dig, hvis du har tydelige bikinilinjer eller stærkt markerede streger efter solbadning. Har du mindre tatoveringer eller piercinger, så lad os tale om det, det er ikke sikkert deres placering betyder så meget.

Lokation

Fotoshoots og optagelser vil finde sted i mit fotostudie, der ligger i Københavns Nordvestkvarter. Der er gode parkeringsmuligheder i området omkring studiet, såvel som nem adgang til offentlig transport.

Kompensation

Da der er tale om et personligt ufinansieret projekt, kan jeg ikke tilbyde mine modeller løn for deltagelse i dette projekt. Hvad jeg dog kan tilbyde er oplevelsen og digitale kopier af de billeder jeg i sidste ende forhåbentlig bruger af dig i det færdige projekt. Du vil også få en enkelt papirkopi af et af dine billeder (efter eget valg).

Du skal, af hensyn til mine muligheder for bl.a. at fremvise billederne på en udstilling eller udgive dem i bogform, være villig til at underskrive en såkaldt frigørelsesattest. Denne skal underskrives inden din fotosession starter.

Anonymitet

Der er ingen grund til at skamme sig over de billeder vi kommer til at lave sammen. Det skal være smukt, tankevækkende, organisk og naturligt. På den anden side er jeg også villig til fuldt og helt at respektere, hvis du ønsker at deltage anonymt i projektet. Jeg vil ikke offentliggøre dit navn i forbindelse med dine billeder, eller projektet generelt, med mindre du giver din tilladelse hertil.

Er projektet alligevel ikke noget for dig?

Så kunne du måske have lyst til at læse om nogle af de andre kunstfotografiske projekter, jeg arbejder med:

Kontakt mig hvis du er interesseret

Hvis du er interesseret i at deltage som model i dette projekt, så har jeg lidt uddybende spørgsmål, jeg skal have svar på, for at kunne vurdere om du er egnet. Udfyld kontaktformularen, så vil jeg kontakte dig.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.