Mit personlige projekt ’Et strejf af lys – at se det øjet ikke ser’, er nu i den afsluttende fase. Det er et kunstfotografisk projekt, der har været mere end otte år undervejs, med mange tests, for at finde dels de nødvendige tekniske løsninger, men også de poseringer, der skal underbygge den visuelle historie, billederne gerne skulle formidle. Jeg har nu lavet mere end 20.000 eksponeringer til dette projekt, og udvalgt de bedste 100 billeder, men jeg har stadig nogle få billeder jeg ønsker at lave. Da der er tale om billeder, hvor to modeller (på samme tid) skal posere sammen, er jeg nu mere specifik omkring de ønsker jeg har til mine sidste modeller til dette projekt.

I denne forbindelse søger jeg nu modeller, der parvis kan hjælpe mig med at få bragt den sidste del af mit projekt i mål, og sammen med mig skabe billeder, som dem du ser her på siden. Forskellen er blot, at nu skal billederne laves med to modeller på samme tid. Der kan være tale om to kvindelige modeller eller en kvindelig og en mandlig model sammen. Hvis du derfor melder dig til deltagelse i dette projekt, skal du være indstillet på at posere sammen med et andet menneske, og at der vil være tale om poseringer, der indebærer tæt kropskontakt mellem modellerne.

Hvis du har en ven, du ved kunne være interesseret i også at deltage i dette kunstfotografiske projekt, og i foretrækker at posere sammen, så bed vedkommende tilmelde sig ved at udfylde den samme tilmeldingsformular som du selv, og så skal i begge angive navnet på den ven har aftalt at ville posere samme med. Jeg kan ikke garantere at jeg kan efterkomme et sådant ønske, for det hele afhænger af jeres respektive kropstyper, men jeg vil forsøge, og hvis ikke det kan lade sig gøre, så vil jeg kontakte jer for at høre om i eventuelt kunne være interesseret i at posere med andre modeller.

Et eksempel på et af mine “Strejf”-billeder

Har du mod på at være med?

Så udfyld denne kontaktformular. Vær opmærksom på følgende:

  • Du SKAL være fyldt 18 år
  • Du SKAL vedhæfte følgende to billeder af dig selv. Brug din mobiltelefon, og et fuldlængde spejl eller få en ven til at hjælpe dig.
    • Et billede af dig selv i fuld figur med tætsiddende tøj, FORFRA så man kan se din kropsform.
    • Et billede af dig selv i fuld figur med tætsiddende tøj, FRA SIDEN så man kan se din kropsform.
  • Send gerne et link til din Instagram- eller Facebookprofil, hvis du har flere billeder der.
  • Brug gerne kommentarfeltet til at fortælle lidt om dig selv.

Du er også velkommen til at læse videre om projektet…

Om selve projektet

Der er tale om fotokunst (også kaldet Fine-Art Photography), og skal jeg sætte ord på projektet må det blive: ”En fotografisk billedserie, der formidler den menneskelige krops organiske form i et brydningspunkt af lys og skygge”.

Billedserien består af en serie S/H billeder, hvor jeg med lys tegner konturerne af menneskelige krops form i poseringer, der – på grund af lysets begrænsede omfang – ikke gør det umiddelbart, hvordan kroppen er poseret foran kameraet. Billederne fremstår som en række organiske hvide streger af varierende tykkelse på en helt sort baggrund. Mit mål er at give beskueren en ’belønning’ for at kigge på fotografierne. På afstand kan det være svært at se, hvad fotografiet forestiller, men træder man tættere på, kan man se hudens tekstur i brydningsfeltet mellem lys og skygge. Det går nu op for beskueren at der er tale om et menneske, og der frigives endorfiner i hjernen hos beskueren. Nu er det mit mål at beskueren træder tilbage og kigger på fotografiet i sin helhed, og at interessen nu er vækket til yderligere at investere tid i et forsøg på, visuelt at ’afkode’ hvordan modellem er poseret, for at frembringe den figur, der af lyset tegnes ved den pågældende posering. Når dette lykkedes frigives der endnu engang endorfiner i hjernen hos beskueren, og man får lyst til at prøve at ’afkode’ det næste billede i serien. Serien skal starte med fotografier og poseringer, der er relativt nemme at ’afkode’, men skal vises i en stadig vanskeligere progression, hvor aftegningerne bliver stadig mere abstrakte. Beskueren lærer på denne måde, at se det øjet ikke ser.

I virkeligheden er min tilgang til disse billeder helt enkel. Ordet “fotografi” dannes af den grammatiske rod af to ord på Græsk: φωτός (phōtos), der er genitiv formen af φῶς (phōs), som betyder “lys” og γραφή (graphé) der betyder “at repræsentere ved hjælp af linjer”, “tegne” eller “male”. Sammen betyder de to ord “at tegne (eller male) med lys”. Og det er i virkeligheden essensen af det jeg laver som fotograf i forbindelse med dette kunstfotografiske projekt: At male med lys. Jeg opfatter min modeller som mit canvas og lyset er mine pensler.

Om dig som model

Til “Et Strejf af Lys” projektet søger jeg for øjeblikket kun modeller der er villige til at posere med en anden model. Erfaring i at posere er ikke en forudsætning, men fordi projektets natur forudsætter en vis kropstype, for at kunne lykkes, er det desværre ikke alle der har lyst til at være med, jeg kan bruge. Selv om der ikke stilles særlige højdemæssige krav til modellerne, er de kropslige proportioner helt afgørende, og en høj grad af kropslig smidighed og styrke er en klar fordel. Lad dig dog ikke skræmme, hvis du ikke føler du har en kropsbygning der præcist matcher nedenstående krav, for det kan sagtens være du kan bruges alligevel.

For de kvindelige modellers vedkommende handler det mere om en feminin- eller kvindelig krop end specifikke mål. Du må ikke fremstå som ekstremt tynd, og det kan være en fordel hvis du har lidt former. Du må gerne have brede hofter, så længe du samtidig har en relativt smal talje. Du skal helst have pæne bryster, men de må heller ikke være for store. Dine lår, ben og arme må gerne være slanke, men ikke nødvendigvis tynde.

For alle modellers vedkommende skal man være indstillet på at være nøgen under optagelserne. Billedserien handler ikke om nøgenhed, men selv minimalt undertøj vil kræve retouchering og jeg ønsker ikke at disse billeder skal være retoucheret. Man kommer ikke til at se dit ansigt på de færdige billeder (andet end muligvis som kontur), så du bliver ikke alment genkendelig på de færdige billeder. Eventuelle særlige kendetegn som modemærker vil blive tildækket. Vær opmærksom på, det kan være umuligt at bruge dig, hvis du har tydelige bikinilinjer eller stærkt markerede streger efter solbadning. Har du mindre tatoveringer eller piercinger, så lad os tale om det, det er ikke sikkert deres placering betyder så meget.

Det er en stor fordel, hvis du er fortrolig omkring- og hviler i din egen krop, og ikke føler du har behov for at tildække dig hele tiden, da dette vil reducere produktiviteten væsentligt. Målet med hver fotosession er at lave 8-12 forskellige poseringer, og hvis vi skal bruge for megen tid på at dække dig til, hver gang du skal ændre posering, kan det blive svært at nå dette antal poseringer. Du kommer – som model – til at arbejde hårdt i poseringer, der skal holdes i adskillige minutter, og måske yderligere tid, hvis der skal være plads til at lave små justeringer, for at få lyset til at falde på den helt rigtige måde. Vi arbejder i et meget mørkt fotostudie, mens du poserer på 60-70 cm høj piedestal, så der er en fordel hvis du har en god balance i kroppen.

Tidspunktet for de individuelle fotosessions aftaler vi, men du skal være indstillet på at bruge lidt tid på projektet, og at du muligvis kan blive genindkaldt til en anden- eller for den sags skyld tredje fotosession. En typisk fotosession vil vare op til 5 timer (nogle gange lidt mere), og kan almindeligvis placeres både i dag og aftentimerne såvel som i weekenden.

Lokation

Fotoshoots og optagelser vil finde sted i mit fotostudie, der ligger i Københavns Nordvestkvarter. Der er gode parkeringsmuligheder i området omkring studiet, såvel som nem adgang til offentlig transport.

Kompensation

Da der er tale om et personligt ufinansieret projekt, kan jeg ikke tilbyde mine modeller løn for deltagelse i dette projekt. Hvad jeg dog kan tilbyde er oplevelsen og digitale kopier af de billeder jeg i sidste ende forhåbentlig bruger af dig i det færdige projekt. Du vil også få en enkelt papirkopi af et af dine billeder (efter eget valg).

Du skal, af hensyn til mine muligheder for bl.a. at fremvise billederne på en udstilling eller udgive dem i bogform, være villig til at underskrive en såkaldt frigørelsesattest. Denne skal underskrives inden din fotosession starter.

Anonymitet

Der er ingen grund til at skamme sig over de billeder vi kommer til at lave sammen. Det skal være smukt, tankevækkende, organisk, naturligt og helt uden seksuelle undertoner. På den anden side er jeg også villig til fuldt og helt at respektere, hvis du ønsker at deltage anonymt i projektet. Jeg vil ikke offentliggøre dit navn i forbindelse med dine billeder, eller projektet generelt, med mindre du giver din tilladelse hertil.

Er projektet alligevel ikke noget for dig?

Så kunne du måske have lyst til at læse om nogle af de andre kunstfotografiske projekter, jeg arbejder med:

Kontakt mig hvis du er interesseret

Hvis du er interesseret i at deltage som model i dette projekt, så har jeg lidt uddybende spørgsmål, jeg skal have svar på, for at kunne vurdere om du er egnet. Udfyld kontaktformularen, så vil jeg kontakte dig.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.