”Skygge og Lys” er en serie S/H-fotografier, hvor jeg belyser den menneskelige krop gennem en skabelon, der kaster markante skygger hen over kroppen. Inspirationen til billederne kommer primært fra den franske manuskriptforfatter og fotograf Francis Giacobetti, men i modsætning til Giacobettis billeder, forsøger jeg med lys og skygge at danne en konvergens mellem to organiske former på hhv. den menneskelige krop og skyggerne (ingen rette linjer). Mit mål med denne del af billedserien er også her at belønne beskueren af fotografierne, når man ’afkoder’ skyggernes form mod den menneskelige krops form, og derved ser det øjet ikke ser. Billederne fremstår meget grafiske, og kræver ingen særlig posering fra modellerne, bortset fra at de skal være almindeligt fleksible i kroppen. Billederne fotograferes primært med siddende og liggende poseringer. Hver fotosession tager typisk 5 timer (nogle gange muligvis lidt mere), og det er bedst hvis du er villig til at deltage i flere fotosessioner, hvis der skulle blive behov for at lave en om-fotografering af nogle af de billeder vi laver sammen.

Hverken erfaring som model-, din alder-, eller din højde er afgørende for, om du kan bruges som model til projektet. Derimod er dine kropslige proportioner vigtige. De kvindelige modeller jeg leder efter er naturlige kvinder med gode kvindelige og naturlige kropslige proportioner.

Da jeg jo bruger kroppen som et kanvas og lyset som pensler er det vigtigt at du ikke har større tatoveringer. Mindre tatoveringer kan i nogle tilfælde dækkes med makeup, men som udgangspunkt søger jeg modeller uden tatoveringer til dette projekt. Det bør også siges at til dette specifikke projekt er det en forudsætning at du er villig til at posere nøgen i studiet. Alle de færdige billeder bliver dog fuldstændigt anonymiserede, så man kan ikke genkende nogle af mine modeller, idet deres ansigt ikke er en del af billederne. Enkelte billeder i serien er dog af ansigtet, men her vises der ikke nogen nøgenhed.

Har du mod på at være med?

Så udfyld denne kontaktformular. Vær opmærksom på følgende:

  • Du SKAL være fyldt 18 år
  • Du SKAL vedhæfte følgende to billeder af dig selv. Brug din mobiltelefon, og et fuldlængde spejl eller få en ven til at hjælpe dig.
    • Et billede af dig selv i fuld figur med tætsiddende tøj, FORFRA så man kan se din kropsform.
    • Et billede af dig selv i fuld figur med tætsiddende tøj, FRA SIDEN så man kan se din kropsform.
  • Send gerne et link til din Instagram- eller Facebookprofil, hvis du har flere billeder der.
  • Brug kommentarfeltet til at fortælle lidt om dig selv.

Du er også velkommen til at læse videre om projektet…

Om selve projektet

[Yderligere projektbeskrivelse er under udarbejdning]

Om dig som model

Hverken erfaring som model-, din alder-, eller din højde er afgørende for, om du kan bruges som model til projektet. Derimod er dine kropslige proportioner vigtige. De kvindelige modeller jeg leder efter er naturlige kvinder med gode kvindelige og naturlige kropslige proportioner.

Da jeg jo bruger kroppen som et kanvas og lyset som pensler er det vigtigt at du ikke har større tatoveringer. Mindre tatoveringer kan i nogle tilfælde dækkes med makeup, men som udgangspunkt søger jeg modeller uden tatoveringer til dette projekt. Det bør også siges at til dette specifikke projekt er det en forudsætning at du er villig til at posere nøgen i studiet. Alle de færdige billeder bliver dog fuldstændigt anonymiserede, så man kan ikke genkende nogle af mine modeller, idet deres ansigt ikke er en del af billederne. Enkelte billeder i serien er dog af ansigtet, men her vises der ikke nogen kropslig nøgenhed.

Lokation

Fotoshoots og optagelser vil finde sted i mit fotostudie, der ligger i Københavns Nordvestkvarter. Der er gode parkeringsmuligheder i området omkring studiet, såvel som nem adgang til offentlig transport.

Kompensation

Da der er tale om et personligt ufinansieret projekt, kan jeg ikke tilbyde mine modeller løn for deltagelse i dette projekt. Hvad jeg dog kan tilbyde er oplevelsen og digitale kopier af de billeder jeg i sidste ende forhåbentlig bruger af dig i det færdige projekt. Du vil også få en enkelt papirkopi af et af dine billeder (efter eget valg).

Du skal, af hensyn til mine muligheder for bl.a. at fremvise billederne på en udstilling eller udgive dem i bogform, være villig til at underskrive en såkaldt frigørelsesattest. Denne skal underskrives inden din fotosession starter.

Anonymitet

Der er ingen grund til at skamme sig over de billeder vi kommer til at lave sammen. Det skal være smukt, tankevækkende, organisk og naturligt. På den anden side er jeg også villig til fuldt og helt at respektere, hvis du ønsker at deltage anonymt i projektet. Jeg vil ikke offentliggøre dit navn i forbindelse med dine billeder, eller projektet generelt, med mindre du giver din tilladelse hertil.

Er projektet alligevel ikke noget for dig?

Så kunne du måske have lyst til at læse om nogle af de andre kunstfotografiske projekter, jeg arbejder med:

Du kan også læse lidt mere om min overordnede tilgang til mine kunstfotografiske projekter her.

Kontakt mig hvis du er interesseret

Hvis du er interesseret i at deltage som model i dette projekt, så har jeg lidt uddybende spørgsmål, jeg skal have svar på, for at kunne vurdere om du er egnet. Udfyld kontaktformularen, så vil jeg kontakte dig.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.