Foto-gåtur på Kastellet

Henrik DelferProtipLeave a Comment

Ind imellem er det en god idé at gå en tur i sit lokalområde, og blot glæde sig selv med at fotografere. Her til aften gik jeg en tur på Kastellet på Østerbro – og hvor er der dog mange spændende ting at fotografere.

Når man som jeg oftest fotograferer mennesker, er det rart til en afveksling at slappe af og fotografere noget helt andet, og Kastellet er bestemt et sted der er værd at besøge. Kraftige farver og kontraster dominerer, og det er nemt at fotografere det, de fleste andre fotograferer, eller vælge at finde vinkler på ting, man ikke ser så ofte.

Møllen på kastellet var svær at eksponere korrekt. Billedet blev fotograferet med Nikon D3s og Nikons 70-200mm f/2.8. 1/125 sekund, f/5.6, ISO 560, +2EV. Dette billede var ganske enkelt drilsk. Billedet er taget i modlys, og selv om solen var gemt bag skyerne, var den helt klart med til at gøre dette til aftenens mest vanskelige. Lysmåleren i kameraet insisterede på at eksponere efter himmelen, så forsiden af møllen næsten ikke fik nogle detaljer. Jeg gav den et ordenligt hak på eksponeringskompensationen, for at få detaljer med i møllen. Højlysene i himlen blev blæst ud, men med Nikons indbyggede Active-D Lighting, lykkedes det at genskabe detaljerne i kameraet.

Endnu svær eksponering, fordi skyggerne lukker så nemt

Endnu svær eksponering, fordi skyggerne lukker så nemt

Billeddata: Tæt beskåret billede, Nikon D3s med 70-200mm f/2.8. 1/100 sekund f/7.1, ISO 3200, -1EV. En bedre komposition end den tidligere. Dybdeskarpheden er lige i underkanten – f/8 havde været bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *