Fritlægning af skygger i PS CS5

Henrik DelferPhotoshop, Tutorial, VideoLeave a Comment

At fritlægge skygger i Photoshop CS5 er almindeligvis noget de fleste frygter, af den simple grund at man ikke ved, hvordan det kan gøres nemt og simpelt. Denne videotutorial vil vise dig, hvordan du helt enkelt og på nogle få minutter kan fritlægge den naturlige skygge og bruge den på andre baggrunde, end den du oprindeligt fotograferede motivet på.

Se på billederne herover. Det er en lille Afrikansk keramik-figur (en flodhest), fotograferet på en hvid baggrund. Lyset er bevidst lagt så skyggen, der kastes under hovedet og selve figuren, er meget blød. Figuren selv er nem at fritlægge, for den har en skarpt afgrænset kant, men skyggen under figuren kan ikke fritlægges ved hjælp af de traditionelle værktøjer (Pen tool, Magic Wand eller Quick Selection Tool), da skyggen i sig selv ikke har en skarp kant.

På det næste billede kan man se resultatet, hvis man forsøger at fritlægge skyggen med disse værktøjer, og det er ikke kønt.

På det sidste billede kan man i stedet se, hvordan det kommer til at se ud, hvis man benytter den metode jeg demonstrerer i videoen. Her fritlægges skyggen, og kan nemt tages med over, på en anden baggrund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *