Reiff covershoot: “Miss you”

Henrik DelferMusik, MusikereLeave a Comment

Så kom dagen… dagen hvor Søren Reiffs nye album “Miss you” kom på gaden. Som fotograf er det ind imellem lidt utilfredsstillende, ikke at kunne vise de billeder man laver. For de er jo ofte knyttet til en kampagne eller en markedsføringsplan, og man er derfor bundet af en aftale om ikke at offentliggøre billederne. Derfor har jeg også ventet denne dag med spænding. Jeg har jo tidligere fortalt om de photoshoot jeg lavede med Søren Reiff til coveret af hans nye album, og jeg har været spændt på at vise jer billederne. Det kan jeg så gøre nu, for nu ER albummet på gaden.

Poster for Sørens Reiffs nye album

Poster for Sørens Reiffs nye album

Lad mig indlede med at sige: Der er LANGT mere involveret i at lave en CD, end blot at tage nogle billeder. I virkeligheden er billedet til selve coveret nok den mindste del af det, at producere en CD. Men det er den del, jeg var involveret i, og det er denne process dette blogindlæg skal handle om.

Rent fotografisk starter det hele med en idé. Jeg var (som du måske har læst i dette tidligere blogindlæg) sammen med Søren i slutningen af august. Her brugte vi en dag sammen for at tale om hans nye CD, og de billeder der skulle laves til coveret.

Vi brugte dagen på at skyde lidt billeder af ham og hans familie, og fik snakket en masse om det nye album. Jeg fik lov til at lytte til en pre-mastered udgave af de enkelte tracks, og kom hjem med en masse ideer og hovedet fuldt af tanker om de billeder vi skulle lave 10 dage senere.

Da vi mødte op på location i begyndelsen af september, startede vi med at snakke lidt mere om de billeder der skulle laves. Winnie, der skulle designe coveret, havde lavet et par tegninger, på baggrund af den snak vi havde haft i slutningen af august, så det var med dem som udgangspunkt vi begyndte at lave billeder.

Skitse til closeup af Søren

Skitse til closeup af Søren

Ovenstående skitse blev grundlaget for det midteropslag vi lavede til den lille booklet, der lægges ind i coveret til selve CD’en.

Søren, der hviler sine arme på sofaens ryglæn, og læner hovedet på sine hænder

Søren, der hviler sine arme på sofaens ryglæn, og læner hovedet på sine hænder

Til coverets forside havde vi planer om et bruge et billede af Søren, der sad i sofaen og spillede guitar. Bagsiden af coveret skulle være sofaen, men hvor Søren ikke længere var på billedet. Kun sofa og guitaren skulle være tilbage.

Det der oprindeligt var tænkt skulle være forsidebilledet

Det der oprindeligt var tænkt skulle være forsidebilledet

 

Skitsen til bagsidebilledet

Skitsen til bagsidebilledet

 

Billedet der oprindeligt var tænkt til at blive brugt til bagsiden

Billedet der oprindeligt var tænkt til at blive brugt til bagsiden

Undervejs – i løbet af dagen opstod der en spontan situation, hvor Søren sad og ventede på at vi skulle ændre på lyset til en ny serie billeder, og vente sin guitar om på hovedet, og sad og hvilede hovedet på hænderne. Da jeg så dette, tænkte jeg – det kunne blive et genialt billede, og begyndte at skyde en serie billeder.

Det billede der endte med et blive brugt til coverets forside.

Det billede der endte med et blive brugt til coverets forside.

Jeg ville gerne sige at billedet var planlagt, at jeg selv havde fået ideen, og at det naturligvis var tænkt at det skulle blive sådan. Men sandheden er, at billedet “opstod”, og det i virkeligheden bare var op til mig at fange det billede der var foran mit kamera. Naturligvis er der mere i dét at tage et sådant billede. Dette øjeblik blev udnyttet til at skabe et meget ærligt og følsomt billede af en stor kunstner. Det blev billedet der på samme tid sammenfattede baggrunden for hans nye album, mennesket, kunstneren og hans instrument på en måde, der var hudløst ærlig. Den tillid Søren viste mig i dette billede, vil jeg altid være ham taknemmelig for. Det kræver at man som fotograf udviser respekt og nænsomhed – og det resulterer i et billede, der på mange måder overstiger summen af de elementer der indgår i billedet.

En anden skitse til coveret, med ideer til billeder, vi slet ikke endte med at lave

En anden skitse til coveret, med ideer til billeder, vi slet ikke endte med at lave

Der blev lavet mange forskellige billeder i dagens løb, og det vil være umuligt at vise dem alle. Nogle koncepter var mere vellykkede end andre, men da dagen var omme kunne jeg konstatere at vi nu havde billeder nok. Der var ting vi ikke nåede – ikke fordi vi ikke havde planlagt tingene ordentlig, men mere fordi vi tillod os tid til at eksperimentere og være kreative i løbet af dagen. Hvilken luksus.

Endnu et af de billeder vi lavede, der endte med at blive brugt inde i selve coveret

Endnu et af de billeder vi lavede, der endte med at blive brugt inde i selve coveret

 

Et andet billede, der blive brugt til coveret (eller rettere til bookletten)

Et andet billede, der blive brugt til coveret (eller rettere til bookletten)

 

Endnu et billede der blev brugt

Endnu et billede der blev brugt

Vi endte med at få en helt fantastisk og meget produktiv dag sammen, og endte med en stribe billeder, som jeg er blevet meget glade for. Naturligvis er der altid ting man efterfølgende gerne ville have haft lejlighed til at ændre.

Det endelige layout på coveret kan du se herunder:

Forsiden til det endelige cover

Forsiden til det endelige cover

Forsiden til det endelige cover

Jeg er ikke bange for at erkende at jeg føler mig lidt priviligeret. Dels over at have været med til at bidrage med en lille “bid” til dette projekt. Jeg er lidt stolt over, at Søren turde vise mig den tillid at skyde billederne til hans nye album. Det har været et spændende projekt, som jeg er voldsomt glad for at få lov til at være en lille del af.

Nu albummet er på gaden kan jeg kun anbefale enhver at købe den nye plade. Det er et varmt, ærligt, soulfyldt album, men nogle fede tracks… et album man bliver GLAD af at lytte til!

Du kan enten købe Søren Reiff’s nye album “Miss you” på iTunes, eller du kan bestille hans nye album og få et eksemplar tilsendt med posten. Jeg anbefaler naturligvis sidstnævnte, da du så har mulighed for at få CD’en fysisk i hånden, inklusive cover med billeder. Vil du lytte til et par af de tracks der er på CD’en, kan du gøre det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *