Pocketwizards på vej til forhandlerne

Henrik DelferGearLeave a Comment

De længe ventede Nikon versioner af LPA Designs PocketWizard MiniTT1 og FlexTT5 trådløse fjernstyring af Nikons bateriblitze er nu på vej til distributører og forhandlere i USA, Canada og visse lande i Europs. Det forventes at disse enheder vil være til salg sidst på ugen eller først i næste uge.

PocketWizard MiniTT1 og FlexTT5 trådløse fjernstyringsenheder gør det muligt for os fotografer at bibeholde den fulde iTTL funktionalitet mellem kamera og blitz, også selv om blitzen ikke længere fysisk sidder på kameraet, eller er forbundet med et kabel. Det giver med andre ord den ultimative frihed i forhold til at være kreativ med lyset når man fotograferer.

Funktionen er som sådan allerede indbygget i Nikons systemer, så hvad er det “nye”? At jeg slipper for at have en ekstra SB-900 flash til at sidde som “Master” på mit Nikon D3s, der skal styre de andre flashenheder, og frem for alt, at jeg ikke længere behøver at have direkte udsyn til blitzen jeg vil fjernudløse. Lys bevæger sig som bekendt i rette linjer (i det mindste gennem fri luft), og hvis jeg vil placere en blitz, der skal lyse ind gennem et vindue, skal jeg stadig sikre mig at jeg har frit udsyn til denne blitz fra min kameraposition, så den serie af miniglimt, der kommer fra min master-flash og som skal “programmere” min eksterne blitz, kan “ses” af denne blitz.

Det lyder som en masse teknisk “mumbo-jumbo”, så det illustreres måske bedre med et billede.

Sammenligning mellem direkte og indirekte belysning

Sammenligning mellem direkte og indirekte belysning

På billedet til venstre er blitzen monteret direkte ovenpå kameraet, mens blitzen i billedet til højre er placeret til venstre for kameraet og er gjort større ved at lyse gennem en “dug” der spreder lyset yderligere. Der er vist ingen tvivl: Billedet til højre er langt mere tredimensionelt og lyset er langt mere flatterende for modellens ansigt.

Men med de nye Pocketwizards får vi endnu flere muligheder. Pocketwizard kommer nemlig også med en ny AC3 Zone Controller, der gør det muligt at styre intensiteten i tre forskellige zoner. I sig selv er dette heller ikke nyt, men når man medtager at man nu kan “blande” kortene, og bruge studie-flashanlæg, Nikon batteriblitze og endda Canon-batteriblitze i et vildt virvar, og at man direkte fra kameraet kan styre det hele, uden at skulle rundt og justere på de enkelte blitzenheder, så begynder det for alvor at ligne kreativ frihed.

Og der bygges trådløs styring ind i flere og flere ting. Min lysmåler kan f.eks. bruges til at trigge mit studieflashanlæg, og jeg kan direkte fra lysmåleren vælge, hvilken flash jeg vil have til at gå af, så jeg kan måle individuelle lyskilder, hver for sig og derved balancere lyset.

Det har man naturligvis kunnet gøre i nogen tid, og der findes da også “løsninger” på markedet… bare ikke løsninger, der er så elegante og ret beset accepteret som industristandard af så mange forskellige leverandører.

Du kan læse mere i Rob Gailbraiths artikel eller direkte hos PocketWizard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *