En anderledes fødselsdagsgave

Henrik DelferGruppebillede, Opgaver, PortrætLeave a Comment

Hvad giver man kvinden, der har alt? Først på ugen var jeg på en opgave, hvor det faktisk var mig og mit kamera, der var selve fødselsdagsgaven. Målet var at fotografere Solveig, hendes børn, svigerbørn og børnebørn. Gaven der blev givet var en fotosession med mig og et fotografi efter eget valg. Vi tilbragte nogle timer sammen, og billederne er nu sendt til gennemsyn, og så skal der vælges det billede, der skal printes, sættes i ramme og hænges op på væggen i Solveigs stue.

En fødselsdagsgave kan være svær at finde, men et personligt portræt var måske en idé?

En fødselsdagsgave kan være svær at finde, men et personligt portræt var måske en idé?

Der er ingen tvivl om at gaven vakte glæde da den blev pakket op. Ikke fordi den syntes af så meget, for det var bare en tom fotoramme, hvor der, i stedet for et billede, var indsat et gavekort. Et gavekort til en personlig fotosession med mig, og et billede fra denne fotosession – efter eget valg – sat i den selvsamme ramme.

Det blev en personlig gave, som jeg er sikker på Solveig vil få glæde af mange år fremover. Ganske vist er det første gang jeg er blevet givet væk som gave – men det viste sig at være en god idé. Nu har Solveig fået billederne til gennemsyn, og skal nu vælge det billede hun gerne vil have sat i rammen.

Vi brugte et par timer, en gåtur i skoven og jeg lavede efterfølgende en stribe portrætter i Solveigs eget hjem. På den måde blev det hele lidt mere personligt. Vi startede med at snakke sammen, om hvilke billeder hun kunne tænke sig jeg lavede, og så var det ellers blot at smide kameraet over skulderen, og så bevæge os udenfor i det gode vejr.

Desværre var der meget hårdt sollys den pågældende dag. Selv om jeg først ankom klokken 17:00 stod solen stadig højt på himmelen. Lyset var hårdt og kastede hårde skygger. Ind imellem rullede vorherre sin store softboks ud (når der gik en sky for solen), og så blev det lidt nemmere. Men ellers måtte jeg klare mig med det, der var ved hånden, og ind imellem låne svigersønnens skjorteryg, eller en hvid husmur, der gav lidt udfyldningslys.

Her bruges en hvid mur som udfyldningslys til et portræt taget i modlys

Her bruges en hvid mur som udfyldningslys til et portræt taget i modlys

Målet for mig var at kunne præsentere en lille stribe portrætter af Solveig og hendes familie, som hun kunne vælge mellem.

Herover ser du et par eksempler på de billeder vi lavede sammen.

Måske det kunne være en idé, du kunne benytte næste gang du skal give en gave? Giv dig selv væk… et par timer med dit kamera, og lad gaven være et billede som modtageren selv får lov at vælge. Mangler du et kamera, eller føler du ikke du kan lave tilstrækkeligt gode billeder, er du velkommen til at kontakte mig – men jeg vil da opfordre til at du selv overvejer at tage billederne. For det bliver anledningen til en hyggelig stund med et menneske du holder af, og resultatet bliver noget vedkommende kan have glæde af, i årevis!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *