Cover shoot (del 2)

Henrik DelferMusik, Musikere, PortrætLeave a Comment

I weekenden var jeg som nogle muligvis har læst på min Facebookside, på fotoshoot i detsydlige Sverige. Opgaven handlede om at lave billeder til Søren Reiffs kommende album “Miss you”, der ventes på gaden til Oktober.

Det hele startede et par uger tidligere, hvor jeg tilbragte en eftermiddag sammen med Søren og hans familie, det blev en spændende dag, du kan læse mere om her.

Her i weekenden, var jeg langt tidligere oppe for at pakke det sidste udstyr og teste at alting fungerede som det skulle. Klokken 9:00 var der afgang, og klokken 10:15 ankom vi på location i det sydlige Sverige. De første par timer gik med at slæbe grej ind og stille det op. Det tager altid længere end man lige regner med, specielt til en shoot, hvor man skal fotografere lidt større ting som en fuldvoksen mand liggende henslængt i en sofa med sin guitar.

Faktisk kunne opgaven nemt betegnes som en fotografs mareridt: En mand klædt i hvidt, på en hvid sofa, stående på et hvidt gulv, foran en hvid baggrund. Det vil være svært at finde et motiv, der skriger “fejleksponering” højere end dette. Så efter at have opstillet de forskellige lyskilder, skulle der også bruges lidt ekstra tid på at balancere lyset.

Fem stk. Nikon SB-900 blitze var i spil på samme tid, sammen med to stk. Nikon SB-800 blitze. Et sandt “hav” af lys, der naturligvis skulle formes og gøres mere anvendeligt til opgaven. Til dette formål brugte jeg en stor 2 x 1 meter Lastolite diffuser (1,25 f-stop), 2 stk. 90 x 90 cm softbokse (med dobbelt diffusering), et par lampestativer med GoBos (Go Between Objects), der skulle afskærme lyset på baggrunden fra at ramme modellen og hvad der stod foran baggrunden.

Til at hjælpe mig havde jeg et par fremragende assistenter. Normalt ville jeg ikke have to assistenter med på en sådan opgave, men da jeg også gerne ville have optaget lidt video (til en “Behind the scenes” video, jeg regner med at lægge her på siden når pladen er kommet på gaden), måtte jeg have en videofotograf med også. Grunden til at jeg ikke kan vise den endnu er, at der jo naturligvis ikke skal vises “for meget” før pladen kommer på gaden, og jeg har da også kun fået tilladelse til at vise de billeder du ser her, fordi de ikke endte med at blive valgt til pladens cover eller den lille bog (indlæg) man finder i coveret til en CD.

Billedet herover (såvel som det indledende) bliver ikke brugt til det endelige cover.

Billedet herover (såvel som det indledende) bliver ikke brugt til det endelige cover.

Der var også stylist på opgaven, der sikrede at alle de detaljer jeg normalt ikke har så meget forstand på – nemlig at tøjet sad ordentligt, at tøjet matchede, at man kunne se de rigtige detaljer på billederne, at skjorten ikke sad underligt, og meget mere jeg heller ikke har forstand på – var i orden, så jeg kunne koncentrere mig om at få de rigtige billeder “i kassen”.

Det endte med at blive endnu en fantastisk dag. Klokken 20:00 var det sidste skud “i kassen”, og jeg kom hjem med lidt over 600 billeder, fordelt på 25 forskellige “serier”. Efter at have pakket sammen og lige nydt en lille bid brød, gik turen mod København og vi var hjemme igen klokken 22:15 – trætte og “mætte” efter endnu en pragtfuld dag med et spændende og inspirerende menneske.

De følgende dage er gået med at udvælge de endelige billeder, der skal bruges til cover såvel som indlæg. De er nu valgt, og skal nu kigges efter i sømmende, så vi er sikre på der ikke ligger nullermænd på gulvet, eller er uønskede reflektioner. Postproduktionen af billederne vil til denne opgave nok tage et par dage, da det er meningen vi skal gøre nogle spændende ting, for præcist at opnå et bestemt “look” eller følelse i de forskellige billeder. Jeg kan næsten ikke vente på at se det færdige resultat.

“Stay tuned for more”, bl.a. en video der fortæller lidt mere om dagen og viser hvordan jeg arbejder på en shoot. Når pladen kommer på gaden, vil jeg naturligvis også vise flere billeder fra denne fotoshoot, og selvfølgelig også det endelige cover – som det kommer til at se ud. Jeg anbefaler dog alle at KØBE CD’en når den kommer på gaden, for ikke alene er der nogle fantastiske og varme billeder af et passioneret og varmt menneske, det er også den FEDESTE musik man kan tænke sig!

Bag om Søren Reiff

Søren Reiff (også kendt som Reiff jr) er guitarist, komponist og producer. De fleste i Danmark kender nok bedst Søren Reiff, som den skaldede, glade kapelmester og guitarist fra tv-shows som: “Den Store Klassefest”, “Så’ det lørdag”, “Danmarksindsamlingen” og “Husk lige tandbørsten”.

Gennem de sidste mange år har Reiff arbejdet meget sammen med en del amerikanske musikere, og Søren har ofte besøgt L.A. hvor han både har spillet en del livejobs, samt arbejdet i adskillige studier. Reiff har ligeledes spillet i Europa med forskellige amerikanske konstellationer, og når albummet “Miss you” kommer på gaden, er det da også udelukkende amerikanere som medvirker. Navne som David Garfield (keys), Will Lee (bas), Steve Ferrone (trommer), John Pena (bas), Ricky Lawson (trommer), Michito Sanchez (percussion) og Veronica Mortensen (vocal), hører alle til blandt de bedste musikere i verden. Jeg har hørt lidt fra albummet – og man kan godt forberede sig på en skive med fantastisk melodisk Smooth Jazz, der rammer lige i hjertet!

Har du lyst til at høre musik fra Søren Reiffs første album “Funky Flavas”, kan albummet købes via iTunes eller bestilles direkte fra Sørens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *