Før i tiden brugte man film til at registrere (eller optage) lyset. I vore dage bruger man sjældent film længere, da det er både mere bekosteligt og besværligt. Der er dog områder, hvor det analoge filmmedie stadig bruges og teknikken med at tage billeder er stadig den samme.

storformatkameraLidt forenklet bliver denne registrering af lys muliggjort, fordi filmen er behandlet med en lysfølsom overflade kaldet emulsion. Emulsionen funger ved, at de dele af filmen, der bliver belyst også bliver ændret, så man i den efterfølgende proces (fremkaldelsen) kan vaske de dele af filmemulsionen væk, der ikke er blevet belyst. Derved opstod en negativ udgave af billedet på filmens overflade. Når man så efterfølgende gentager processen ved at belyse et stykke lysfølsomt papir gennem negativet, får man lavet en positiv (eller retvendt) udgave af billedet, der lignede det man har fotograferet.

Filmkameraer bruges stadig til landskabsfotografering, ligesom der er fotografer der stadig sværger til filmmediet i deres arbejde med fotografiet – ganske enkelt fordi det forekommer mere “organisk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *